مادربرد ایسوس مدل ASUS PRIME B360M-C Motherboard
گارانتی اصلی در ایران
مادربرد چیست و هنگام خرید آن توجه به چه فاکتورهایی لازم است؟
مادربرد یک PBC یا تخته مدارمانند است.این برد در واقع تمامی اجزای یک کامپیوتر را در کنار هم جمع می کند و ارتباط این بخش ها را با هم فراهم می کند. با این تنوع سوکت ها،تراشه های مادربرد ایسوس و همینطور پردازنده های هر نسل باعث میشود تا خریداران عادی قبل از انتخاب حتما نسبت به اطلاعات پایه آگاهی کسب کنند. در واقع مادربرد اولین قطعه ای نیست که هنگام ارتقا سیستم خود باید به دنبال آن باشید بلکه شما باید پس از خرید cpu به دنبال مادربرد سازگار با آن باشید. برای خرید مادر برد حتما به این نکته توجه داشته باشید که اگر در آینده قصد ارتقا مجدد کامپیوتر خود را ندارید،انتخاب شما باید مادربردی باشد که نیازهای معمول شما را پاسخگو باشد در غیر اینصورت باید محصولی انتخاب کنید که به رشد کامپیوتر شما کمک کند.
قدم به قدم مراحل خرید یک مادربرد را با هم ببینیم:
تعیین پلتفرم
اولین قدم در خرید مادربرد از جمله ایسوس انتخاب نوع پردازنده است که بعد به تناسب آن و نوع اتصال و سوکت های اتصال پردازنده،مادربرد را انتخاب کنیم. معمولا اکثر کاربران به علت قدرت و عملکرد بهتر cpuهای اینتل آن ها را به رقیب یعنی برند AMD ترجیح می دهند اما دسته ای دیگر هم به دلیل عملکرد بهتر پردازشگر گرافیکی مجتمعشده درون آنها AMD را ترجیح می دهند.
تعیین سوکت پردازنده و چیپ ست
پردازندههای چند سال اخیر ساخته شده توسط Intel از نوع بدون پین (Land Grid Array یا به اختصار LGA) و پردازندههای ساخته شده توسط AMD از نوع پیندار ( Pin Grid Array یا به اختصار PGA) هستند و بنابراین هرکدام سوکت مخصوص به خود را دارند.حتی بعضا ممکن است یک پردانده اینتل در سوکت مخصوص اینتل قابل نصبب باشد اما به علت اینکه بایوس مادربرد از مدل پردازنده پشتیبانی نمی کند روی مادربرد کار نکند. برای فهمیدن اینکه آیا چیپ ست پردازنده ما با مادربرد منظورمان سازگاری دارد یا خیر، بهترین راهکار مراجعه به سایت سازنده پردازنده و سازنده مادربرد برای بررسی این موضوع است مثلا برای پردازندهای از نسل هفتم مثل Core i3-7100 با جستجو در گوگل و ارجاع به سایت Intel درمییابیم که مادربردهایی که از چیپستهای سری ۱۰۰ و ۲۰۰ مثل H170 و Z270 بهره گرفتهاند، قابلیت راه اندازی و استفاده از پردازندهی ما را دارند اما این که سری ۱۰۰ که زودتر از پردازندهی ما عرضه شده، روی مادربردِ ما از چه نسخهی از بایوس قادر به پشتیبانیِ پردازندهی ما خواهد بود، دقیقا اطلاعاتی است که فقط در بخش Support همان مدل مادربرد در سایت سازنده قابل فهمیدن است.بنابراین به بروزرسانی و سال ساخت بایوس مادر برد برای عملکرد درست سیستم پس از مونتاژ دقت کنید.
فاکتور اندازه و فرم
طبعا هرچه اندازه یک مادربرد ایسوس بیشتر باشد قطعات بیشتری را می تواند کنار هم جمع کند.البته این را باید بدانید که تمامی کیس ها از فاکتور اندازه و فرم پشتیبانی نمی کنند.بنابراین ابتدا مطمئن شوید که مادربرد و کیس با هم سازگارند.
تعداد و نوع اسلات رم
هنگامی که کامپیوتر روشن و درحال کار است به محلی موقت برای ذخیره اطلاعات نیاز دارد که همان Ram نام دارد.اینکه به چه تعداد رم نیاز داریم بسته به استفاده شما از کامپیوتر است.اگر یک تا دو ماژول رم برای کامپیوتر آینده تان در نظر دارید که هیچ اما اگر میخواهید از چینش های دو یا چهار کاناله را در نظر دارید باید بابت اسلات های رم هزینه بیشتری صرف کنید. برای اینکه بتوانید در آینده آزادانه به حافظه خود اضافه کنید و مشکلی از این بابت نداشته باشید،مادربرد با چهار اسلات کفایت میکند اما امروزه مادر بردهای با 8 اسلات رم هم به بازار عرضه شده اند که میتوانید از آنها هم استفاده کنید اما ضرورتی ندارد.
مسئله بعدی در رابطه با نوع اسلات رم است.برخی از مادربردهای ایسوس فعلی فقط از DDR4 پشتیبانی می کنند و تعدادی دیگر فقط از DDR3. حتما در این باره آگاه باشید تا رم ناسازگار با مادربرد خود تهیه نکنید. چراکه انواع رم در تعداد پایهها با هم تفاوت دارند و با خریدن آنها عملا پولتان را دور ریختهاید .و اما آخرین نکته در این باره حداکثر فرکانس پشتیبانی شده توسط مادر برد می باشد چرا که اگر فرکانس رم توسط مادربرد پشتیبانی نشود عملا با سرعت کمتری کار خواهد کرد و فقط هزینه اضافی به خود تحمیل کرده اید.
اتصال GPU:
مهم ترین هدفی که می تواند خریدار را پایبند به کامپیوتر دسکتاپ نگه دارد و او را از خرید لپ تاب منصرف کند،قدرت پردازش گرافیکی است.همگی بر این موضوع توافق دارند که کارت گرافیک حرفه ای بدون هیت سینک خوب و چند عدد فن و ورودی برق مجزا ناقص است و فقط یک کارت گرافیک دسکتاپی تمامی این ویژگی ها را دارد. بیشتر GPU ها توسط PCIE ها (خصوصا اسلات های X16) متصل میشوند به علاوه، جدید ترین GPU ها به PCLE 3.0 یا جدید تر نیاز دارند. نکته نهایی پهنای هر اسلات است و اکثر GPU ها به اندازه دو اسلات پهنا نیاز دارند.هنگام خرید حتما از یکسان بودن مشخصات مادربرد و GPU اطمینان حاصل کنید.همچنین اگر می خواهید بیش ا زیک یا دو GPU را به مادربرد وصل کنید به دو اسلات PLCE و یک مادربرد مناسب نیاز دارید.
قابلیت اورکلاک
اورکلاک(افزایش سرعت کلاک یکی از اجزای سخت افزار) در مادربردهایی که توانایی این کا ررا دارند باعث میشود تا از مدار تغذیه حرفه ای تری در مقایسه با مادربردهای معمولی استفاده شود.این ویژگی به طبع موجب صرف انرژی بیشتر و در نهایت هزینه بیشتر میشود.بنابراین اگر قصد این کار را ندارید بهتر است از مادربردهای مخصوص این کار صرف نظر کنید و بیهوده هزینه اضافی برای خود نتراشید!
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.